2016-02: Agile Programma-manager/Agile Coach

Markt/OrganisatieGrootbank
Opdracht(Agile) Programmamanager/Agile coach
OpdrachtgeverABN AMRO Bank
RolAgile Programmamanager/Agile Coach
Periodefebruari 2016 – oktober 2018
ContextAls Agile programmamanager/Agile coach organiseren van het Agile werken voor meerdere startende teams binnen de bestaande organisatiestructuur van End User Services en de bestaande vendor contracten.
BijdrageAls Agile coach startende Agile Change teams opgezet en begeleid in het werken volgens Scrum of Kanban, Daarnaast Agile processen ontworpen, backlog management ingericht in Jira en de budgetbewaking van “project based” financiering naar “capacity based” financiering opgezet.
Als programmamanager rollen vervuld als Product Owner van het scrum team Windows10 en Virtual Workplace (Citrix) migratieproject, Scrum Master van de Scrum of Scrums en Scrum Master van het Agile TRIM-team (Test Release en Implementatie team).
Tevens geadviseerd en ondersteund in het opzetten van Agile portfolio management (SAFe) en DevOps. Ook algemene voorbereidende activiteiten ondersteund zoals kostencalculaties voor startende programma’s, workshops en plannen voor transities van internationale onderdelen van de bank en uitvoering van budgetbewaking, ordering en resourcing (van Agile change teams).